Сръчните хлапета декорираха яйца, превърнаха портокали в златни рибки, а от ябълки и стафиди сътвориха калинки

Майсторите на ръчно направени изделия от Капана фест конкурираха днес малчуганите от детска градина „Весела”. Сръчните хлапета отвориха щандове за декориране на яйца и великденска украса, кулинарни работилници и даже рисуваха с пръсти. Вътрешният двор на градината копираше пространството на квартала за творчески индустрии, наред с флагчетата.

На празника под мотото „Светъл Великден”  деца, учители и родители твориха заедно на открито. Посадената от малчуганите преди три години върба в двора днес бе отрупана с шарени яйца и хенд мейд сувенири.

На улицата на занаятите в Стария град пък наподобяваше изложбата с пролетни пана и кулинарните изкушения, които децата предложиха на гостите. Посетителите бяха посрещнати с пита, а след това опитаха от великденските курабии и други традиционни за празника вкусотии. Като истински майстор-готвачи, облечени в бяло, децата разясниха как от портокал могат да се получат златни рибки, а пък кивито да стане гъсеница. Разрязана на две половини ябълка, в добавка със стафиди, бе превърната в калинка.

Песни и танци огласиха детската сцена, а на финала бели, зелени и червени балони полетяха към небето.