“Ще надграждам постигнатите успехи, но университетът се нужда от хора с нови идеи, сегашното ръководство е затънало в блатото на рутината”, казва професорът с амбиции да заеме ръководния пост

Цялостно подобряване на монетарната и фискалната политика на университета. Това е един от акцентите в предизборната платформа на кандидата за ректор на Медицинския университет проф. Илия Баташки. Той е сред четиримата, които ще се състезават за ръководния пост. Изборите ще се проведат на 13 септември. „Уча в Пловдив“ вече публикува интервю със зам.-ректора по международно сътрудничество и проектна дейност проф. Мариана Мурджева, която е сред фаворитите за наследник на проф. Стефан Костянев.

„Преподавателите трябва да имат време за научна работа, не сме създали конкурентноспособни проекти, които да носят не само приходи, но най-вече авторитет на нашия университет.  За 2018 година МУ е изкарал едва 5000 лева от своята научна продукция“, коментира проф. Баташки. Той заявява, че ще надгражда постигнатите успехи, но е категоричен, че трябва да се заложи на хора с нови идеи.

„В досегашното ръководство на МУ от 8 години участват едни и същи хора, които дори заемат почти едни и същи длъжности. Тези експерти неусетно са затънали в блатото на рутината и посредствеността, защото добре известно е, че човек на ръководна позиция, който не сменя 4-5 години работното си място, започва да изпада в определени зависимости и във вътрешни заблуди. Той е изчерпан откъм идеи“, смята проф. Баташки.

1 КОМЕНТАР

  1. Баташки няма морал да е ректор. Много му се иска да е ректор за да подобри собствените си приходи, а не приходите на университета ни. Всички в МУ-Пловдив знаем за продажбите на изпити, дипломи, научни звания и степени. Дори е допуснал лице с фалшива диплома за доцент да го рекламира на Фейсбук страницата му. Продължава да се титулува професор, а добре знае, че такъв може да е само в задръстената МВР.болница.

Коментарите са затворени.