DSCF5351

 

Претендентките за тазгодишната корона на “Мис Пловдив” се оказаха не само красиви, но и с афинитет към езиците. Повечето от момичетата се оказа, че говорят по два езика. Зрелостничката от Френската гимназия Елена Караниколова владее английски и френски, 19-годишната Велина Ненова каза, че няма проблеми с немски и английски. Перфектен руски посочи в CV-то си Вероника Киорогло, която е третокурсничка в Университета по хранителни технологии. 23-годишната кандидатка за титлата е студентка “Хотелиерство и ресторантьорство”. Красавицата смята да се реализира в сферата на туризма, затова кара кола и мотор, любителка е на ски спорта, умее да язди и е отлична танцьорка.

Две от кандидат-миските, които се явиха на днешния кастинг в клуб “Галакси”, са възпитанички на професионалната гимназия по строителство. 16-годишната Десислава Крушкова учи “Строителство и архитектура”, а Ася Гайдева – “Парково строителство”. Луиза Бодурова е от гимназията по туризъм, където е избрала усвоява организацията на хотелиерството. 18-годишната Михаела Марганова ще защитава славата на Търговската гимназия. Красавицата е от специалност “Икономика и мениджмънт”. Претендентка за приза е и Таня Йовчева от “Ана Май”. 18-годишната хубавица учи за моден дизайнер, но умее също така да майстори прически.

В състезанието се включва и участничка в Републикански шампионат по културизъм. 20-годишната Ваня Баригова тренира аеробика и фитнес. Фитнес и волейбол пък тренира Мария Попова от Асеновград, която също ще се бори за короната.

Финалистките ще се състезават на финала на 14 май в клуб “Галакси”. Те ще се дефилират пред публиката и журито в три кръг – със спортни облекла, по бански и с роклите на дизайнера Стоян Радичев. “Уча в Пловдив” е медиен партньор на конкурса.