Приетите са едва 56, показват резултатите от първото за годината класиране

623 деца взеха участие в първото за годината класиране за прием в детските градини и ясли. От тях най-много са децата на яслена възраст – 457. За първа група заявления са подадени за 96 деца, за втора – 30, за трета – 28 и за четвърта възрастова група – 12 деца.

За класирането бяха обявени общо 145 свободни места, като 21 от тях за яслени групи, 39 – за първа, 25 – за втора, 31 – за трета група и 29 места за четвърта.

Класирани са едва 56 от кандидатстващите. Приетите трябва да се запишат при директорите в срок до 30 януари.

Следващото текущо класиране е на 13 февруари. Свободните места за него ще бъдат обявени в до 31 януари. Препоръката към родителите е да се съобразяват с обявените свободни места при подаване на заявления за кандидатстване, за да увеличат шанса си за прием. Към секцията със свободните места по възрастови групи има текуща информация за броя на подалите заявления за участие в съответното класиране.

В срок до 10 април 2024 г. ще бъдат обявени свободните места за първото основно класиране за прием (на 14 май) на родените през 2021 г. деца – за новите първи възрастови групи за учебната 2024/2025 година. След тази дата ще стартира подаването на заявления за кандидатстване за него.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.