„Доброто продължава“, обещаха децата от „Дъга“ на благотворителния концерт в подкрепа на лечението на момиченцето

16 000 лева е събраната до момента сума за лечението на 3-годишната Лилия Козарева, която е с диагноза „Ретинопатия на недоносеното“. Инициативата за набиране на средства е на децата, учителите и родителите от ДГ „Дъга“, кито реализираха кампания под мотото „Светлина за Лилия”. „Доброто продължава“, обещаха талантливите момчета и момичета от „Дъга“ на благотворителния си концерт снощи в „Гранд хотел Пловдив“ за спасение на зрението момиченцето. Лилия е дъщеря на дългогодишния учител от детската градина Марина Козарева.

„Когато човек отвори сърцето си за доброто, озаряват го надеждата, обичта, свързаността с другите хора“, обърна се към присъстващите директорът Дима Симеонова. В продължение на минути бе четен дългият списък на добротворците, подкрепили инициативата, след което в продължение на един час сцената владяха децата.

Кметът на район „Северен” Ральо Ралев и цялата администрация също застанаха зад инициативата на децата. Името Лилия, редом с думите добро, надежда, бъдеще, прозвучаха и от обръщението на майката Марина Козарева. Тя благодари на всички за подкрепата, която вдъхва надежда на цялото й семейство. Наесен Лилия трябва да постъпи в първа група на „Дъга“, където се връща на работа и Марина.

Кампанията ще продължи до края на май, а дарителската сметка е: IBAN: BG58 UNCR 7000 1523 1718 87.