Второкласниците на Даниела Донева от ОУ "Пенчо Славейков"

1300 кандидатстват за участие в програмата, което е двойно повече в сравнение с миналата година

Второкласниците на Даниела Донева от ОУ “Пенчо Славейков”.

Кампанията за набиране на участници в програмата на „Заедно в час” продължава до 20 февруари, а кандидатстването става с формуляр на сайта на фондацията. Няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит, необходима е завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г.

Само за четири месеца в “Заедно в час” са получени над 1300 кандидатури за участие в програмата си за професионално и лидерско развитие, което е два пъти повече в сравнение със същия период миналата година. Програмата подготвя завършващи студенти и хора с опит от различни професионални сфери да станат учители в български училища за най-малко две години.

Одобрените кандидати ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Преди това те ще преминат интензивно обучение и подготовка за преподаване на ученици по специално разработената от “Заедно в час” програма. През януари тя стана една от обучителните програми на организацията, одобрени от МОН и включени в официалния регистър с обучения за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти, които носят кредити на успешно преминалите ги.

Програмата за професионално и лидерско развитие включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, стажове, работа по проекти. По време на двете години преподаване участниците получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.