Сдружение „Изкуство във времето“ ще представи на учениците различни национални школи, стилове и епохи

Камерен концерт в рамките на проекта „Музикално пътешествие“, ще представи утре на учениците от СУ „Христо Г. Данов“ различни национални школи, стилове и епохи. Той се реализира от сдружение „Изкуство във времето“ и е част от културния календар на Пловдив.

В програмата са включени творби от Михаел Преториус и Йохан Пахелбел (Германия); Жул Масне и Жорж Бизе (Франция); Мария Терезия фон Парадис (Австрия), Едвард Григ (Норвегия), Джакомо Пучини (Италия), Едуард Елгар (Англия), П.И.Чайковски (Русия), Карлос Гардел (Аржентина), Карл Хилман (САЩ).

„Целта ни е да утвърждаваме алтернативни пространства за изкуство, да лансираме пловдивски музиканти и млади таланти, да се грижим за естетическия вкус на младите хора. Правим го чрез музиката“, пояснява Злателина Коларова.

Участие в събитието ще вземат Евгения Ночева (цигулка), Павел Генов (цигулка), Дарина Иванова (флейта), Никола Николов  (виолончело) и Злателина Коларова (пиано). Гостуващите изпълнители са Ивелина Рашкова (сопрано), цигуларите Калина Борисова и Никол Серафимова, балерината Теодора Печилкова (възпитаник на НУМТИ „Д. Петков“).

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.