Преподаватели от ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ на обучителен курс във Флоренция по проект „Да превърнем цифровата класна стая в любимо място за забавно учене, приобщаване и многообразие“

Как таблетите и смартфоните могат да служат и като инструмент за учене. Отговор на този въпрос търсеха по време на участието си в обучителен курс във Флоренция учители от ПГ по архитектура, строителство и геодезия “Арх. Камен Петков“. Мобилността бе в рамките на проекта “Да превърнем цифровата класна стая в любимо място за забавно учене, приобщаване и многообразие”. Участие взеха четирима представители на гимназията: директорът инж. Атанаска Вълканова, координаторът по проекта и преподавател по английски език Ани Арнаудова, Димитрия Стефанова – учител по английски език, и Петя Костадинова – преподавател по специалността „Брокер на недвижими имоти“.

„Обучението беше изключително полезно. Запознахме се с приложението и ефективността на няколко образователни платформи, сред  които най-удачни за приложение спрямо спецификата на нашите професии са Canva, Trello, Quizlet, Nearpod, Padlet, Flip. Те могат да се използват не само от учителите по английски език, но и от преподавателите по другите предмети. Целта е задържане интереса и вниманието на учениците в час, както и обогатяване и модернизиране на учебния процес“, казва Ани Арнаудова. Тя и колеги й вече ползват свободно интернет платформи, устройства и приложения.

„Проектът поставя акцент върху формирането на цифрова грамотност. През последните години много младежи трябваше да учат онлайн заради Ковид пандемията, сега грипната епидемия отново наложи затваряне на училищата. Нуждата от иновативно и качествено образование изисква да можем едновременно да предложим на нашите колеги и ученици един по- различен и подход при представяне на новото учебно съдържание“, коментира инж. Вълканова.

След успешно проведеното обучение, ръководено от Ракел Лопес, участниците получиха сертификати за Europass  мобилност.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.