Уредникът от Природонаучния музей Александър Петров гостува на бинарен урок за видимия и невидимия свят на животните на ОУ „Васил Петлешков”, децата откриваха символиката на животните в библейските митове и българския фолклор

Как се хранят хамелеон и крокодил видяха седмокласници в рамките на бинарен урок по български език и биология. 63-ма ученици от ОУ „Васил Петлешков” се включиха във виртуално събитие в Google Meet, което е част от инициативите по повод 60-годишния юбилей на училището.

След като преподавателите Виолета Дончева и Ивайла Димитрова дадоха начало на урока, от Природонаучния музей пряко се включи уредникът Александър Петров, за да разкаже за еволюцията на влечугите и земноводните и за различните видове от тези групи по света. Алекс, който е завършил лесотехническа гимназия, а след това педагогика на обучението по български и история, днес се грижи за пеперудите в зала „Тропик” на музея и лесно влезе в ролята на учител. Той направи на седмокласниците виртуална разходка в терариума на музея, показа им редки видове влечуги и земноводни, а кулминацията бе показното как се хранят хамелеон и крокодил.

Втората част на урока започна с препратка към българския език с играта “Супа от природа и култура”. С помощта на споделена презентация учениците търсиха, анализираха и откриваха символиката на животните в библейските митове, фолклор и българската литература. Разгледаха образа на змията като символ на злото и на бялата лястовицата като олицетворение на надеждата в изучаваните разкази на Йовков. Часът приключи със споделен документ за обратна връзка и самостоятелна работа за развиване на функционалната грамотност и подготовка за НВО чрез тест с Googleforms.

Училището работи по националните програми “Иновативни училища” и “Музеите като образователна среда”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.