Аграрният университет обявява Дни на отворените врати за ученици и учители от 14 до 18 октомври

Как да си направим хербарий с пеперуди, по какво да разпознаваме плевелите и има ли такива, които са полезни за човека. Това ще разберат учениците, които посетят Дните на отворените врати в Аграрния университет между 14 и 18 октомври. Висшето училище е предвидило забавни и полезни инициативи под надслов „Заедно сме по-добри“ по повод Седмицата на професионалните умения.

В първия ден специалисти от Факултета по агрономство ще разказват за основните видове житни култури, отглеждани у нас, а от катедрата по ботаника – какво съдържа Червената книга на България и как правилно да я четем.

Катедрата по механизация на Лозаро-винарския факултет ще представи най-новото поколение селскостопанска техника, след което учениците ще наблюдават как се управлява трактор. Те ще научат как се работи с микроскоп и какви са тънкостите при създаването на хербарий. Ще гледат и филм за белошипата ветрушка. Иновативни технологии в полза на бизнеса и възможностите за кариерно развитие в сферата на туризма ще презентират от Факултета по икономика.