Аграрният университет обявява Дни на отворените врати за ученици и учители от 14 до 18 октомври

Как да си направим хербарий с пеперуди, по какво да разпознаваме плевелите и има ли такива, които са полезни за човека. Това ще разберат учениците, които посетят Дните на отворените врати в Аграрния университет между 14 и 18 октомври. Висшето училище е предвидило забавни и полезни инициативи под надслов „Заедно сме по-добри“ по повод Седмицата на професионалните умения.

В първия ден специалисти от Факултета по агрономство ще разказват за основните видове житни култури, отглеждани у нас, а от катедрата по ботаника – какво съдържа Червената книга на България и как правилно да я четем.

Катедрата по механизация на Лозаро-винарския факултет ще представи най-новото поколение селскостопанска техника, след което учениците ще наблюдават как се управлява трактор. Те ще научат как се работи с микроскоп и какви са тънкостите при създаването на хербарий. Ще гледат и филм за белошипата ветрушка. Иновативни технологии в полза на бизнеса и възможностите за кариерно развитие в сферата на туризма ще презентират от Факултета по икономика.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.