Учители ще споделят добри практики, които помагат на учениците на развият своите компетентности

Как подготвяме децата да създават бъдещето – това е темата на педагогическия форум, който организират Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието и фондация „Заедно в час”. Пловдив ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе на 17 март.

Събитието е част от програма ”Компетентности”, която МОН реализира пилотно с три области в страната. Пловдивска област е сред избраните да приложи компетентностния подход за работа с учениците и да сподели успехи и научени уроци от процеса.

Форум “Компетентности – как подготвяме децата да създават бъдещето” цели да открие онези практики, които помагат на различните ученици да развиват своите компетентности; практиките, които учители и директори прилагат.

Участниците ще дебатират защо е значим компетентностният подход, какво от него вече  прилагат и какво може да се надгради.

В рамките на форума учителите ще споделят успешни практики за развиване на четивна и математическа грамотност под формата на работилници. По време на 40-минутните уроци те ще обучават колегите как да приложат практиката за развиване на компетентност. Това може да стане чрез снимки, презентации, видеа или с участието на деца, учители и родители.

Педагозите ще споделят своите успехи и научени уроци на национална конференция в края на учебната година.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.