Дамян Йорданов взе 3000 лева за студиен запис на стари мелодии. Моторен парапланер донесе 2000 лева на Марин Ангелов от Техническия, толкова получи и студент от ПУ за арт списание

roundtable3-amtii

Кавалджията от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство Дамян Йорданов спечели голяма стипендия на клуб „Раунд тейбъл” Пловдив. Студентът от специалност „Дирижиране на народна състави” взе сумата от 3000 лева на ежегодния благотворителен бал, който се проведе в пиано бар „Синатра”. Стипендията на името на Димитър Атанасов бе връчена от сина на покойния бизнесмен – Христо.

110 младежи от пловдивските вузове се включиха в конкурса на клуба, като 20 от тях бяха допуснати до финала.

Проектът, с който кандидатства Дамян, е студиен запис на стари мелодии за кавал с цел запазване на българското музикално богатство.

Първата стипендия от 2000 лева бе присъдена на Мартин Ангелов – студент в пловдивския филиал на Техническия университет, специалност “Авиационна техника и технологии”. Той е спечелил журито с проекта си за моторен парапланер с разработка на олекотен кокпит за безопасност на пилота.

Другите 2000 лева получи студентът по българска филология от Пловдивския университет Илия Димитров за списанието за култура “Нула32”

Освен трите обявени стипендии, членовете на клуба успяха да наградят още 5 изявени студенти.

Виолина Александрова получи грамота и възможност да стажува в първата лазерна дентална клиника К&K Laser Dent= Тя е студент по стоматология в Медицинския университет.
За студентката по право от ПУ Елеонора Димова има вече осигурен стаж в юридическа кантора, а колежката й Мария Текерлекова получи грамота и 1000 лева от юридическата кантора на ЧСИ Петко Илиев.
Студентът по топлотехника от Университета по хранителни технологии Красимир Тимов спечели стипендия на стойност 1500 лева, осигурена от „Атаро Клима”. Фирмата осигури същата сума и за Велина Кансъзова от УХТ, специалност “ Компютърни системи и технологии”.