И учениците от Стамболийски преминават към ротационно обучение от вторник, тъй като 1 ноември е неучебен. Паралелките ще се редуват присъствено и онлайн, така че в училищата да са не повече от половината деца, а смяната ще става на една седмица. До мярката се стига, след като заболеваемостта навлезе в зоната между 500 и 750 на 100 000.

Това е вече дванадесетата от общо 18 общини в Пловдивска област, които надхвърлиха тези нива. Пловдив, Сопот, Асеновград и „Марица“ навлязоха даже в зоната с над 750 на 100 000 и от 28 октомври учениците в тях учат изцяло онлайн.

В ротация за момента остават Перущица, Карлово, „Родопи“, Куклен, Калояново, Съединение. От 2 ноември  учениците в община Карлово преминават изцяло на онлайн форма на обучение, а децата от община Брезово се връщат присъствено в класните стаи.

Засега изцяло присъствено остават децата в училищата в Кричим, Лъки, Първомай, Раковски, Садово и Хисаря.

Режимът за съответните общини ще се запази до евентуална промяна в заболеваемостта на 14-дневна база. Другата възможност децата в обучение  от разстояние в електронна среда да се върнат в клас е да влязат в сила двукратното тестване всяка седмица с антигенни тестове и изискването за зелен сертификат на учителите. Очаква се обаче това да стане най-рано от 8 ноември.