„Ще положим всички усилия, за да направим по-опростени процедурите по новата оперативна програма за образование“, каза зам.-министър Надя Младенова

„Голямата ни цел е всяко българско дете да ходи на училище и да се чувства там достатъчно добре и на мястото си. Чрез Оперативна програма „Образование“ ще включим в този процес и родителите, особено от маргинализираните групи. Те трябва да осъзнаят, че ако децата им са образовани, ще могат да намерят своето място на пазара на труда“. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Надя Младенова по време на конференцията „Постижения и перспективи“, която се организира от Изпълнителна агенция „Програма за образование“ (ИАПО).

По ОП „Образование“ се предвижда през следващия програмен период 2021-2027 г. в българското образование да влязат близо 2 млрд. лв.

„Обмислихме добре критериите и процедурите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост, за да могат от тях да се възползват и най-малките училища в страната. Ще положим всички усилия, за да направим по-опростени процедурите за кандидатстване и по новата оперативна програма“, подчерта Младенова.

По думите й стриктното спазване на процедурите и регламентите не трябва да бъде за сметка на крайната цел.