„Имаме направено конструктивно и енергийно обследване на сградата, заложената сума е над 380 000 лева”, каза директорът Емилия Минева

Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени и преоборудвани по оперативна програма “Региони в растеж” 2014 – 2020 г, която се управлява от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Близо 8 млн. лв. са допълнително предвидените средства за ремонт и ново обзавеждане на професионалните училища от национално и регионално значение, осигурени от спестен ресурс и одобрено допълващо финансиране.

Министерството на образованието и науката ще подаде проект за финансиране на ремонтни дейности в Професионална гимназия по облекло “Ана Май” в Пловдив.

„Надявам се да влезем в списъка на чакащите, още повече, че имаме направено конструктивно и енергийно обследване на сградата. Със средства от инвестиционната програма на МОН ремонтирахме покрива на двете сгради на гимназията, направихме и топлоизолация на 6 кабинета”, каза директорът Емилия Минева. Заложената по проекта сума е над 380 000 лева.

Предложения се изпращат в срок до 16. януари.

Сред пловдивските училища, предвидени за реконструкция със средства от „Региони в растеж“, са ПГ по туризъм, ПГ по електротехника и електроника, Националната търговска гимназия, ПГ по транспорт, ПГ по машиностроене, ПГ по битова техника, ПГ по архитектура, строителство и геодезия. С пари по оперативната програма ще се модернизира също сградата на ПГ „Цар Иван Асен II” в Асеновград и ПГ „Ген. Владимир Заимов” в Сопот. Забавените процедури и последвалите обжалвания обаче отложиха ремонтите, които трябваше да стартират миналото лято.

За публично обсъждане е публикуван и проект за изменение на процедурата “Подкрепа за висшите училища в Република България” по приоритетна ос 3 “Регионална образователна инфраструктура”. Целта е да се създадат условия за модерни образователни услуги в сферата на висшето образование чрез обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане на висшите училища.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.