Ученици и учители от езиково училище в Сицилия делят чин с връстниците си от ЕГ “Иван Вазов”

DSCF5852

Чувстваме се като вкъщи, нищо не ни липсва и с удоволствие бихме останали още. Това споделиха 12 ученици от езиково училище в Сицилия, които вече цяла седмица са на гости на свои връстници от ЕГ “Иван Вазов”. Ученици от паралелките с италиански език са настанили у дома си гостите от острова, а сутрин тръгват заедно на училище.

Италианската група е водена от директора и трима преподаватели, които са в Пловдив по програмата за културен обмен. През септември група от наши ученици ще върне визитата.

“Не ни липсва нищо, защото много си приличаме като темперамент, а и по гостоприемство”, споделиха учителите пред “Уча в Пловдив” и признават, че са изненадани на какво красиво място са попаднали. Освен забележителностите на Пловдив, те разгледали Копривщица, Хисар и Старосел.

В Италия учебният ден започва в 8  и продължава до 16 часа. Междучасието е само едно, от час и половина-два. Учителите, а не учениците се въртят, тъй като всеки клас си има стая.

Сицилианските гости дали неоценима помощ при организацията на днешния празник, посветен на Италия. В продължение на час в двора на училището дефилираха Мистър и Мис Италия, Пинокио, Ромео и Жулиета. По традиция финалът на празника е кулинарно пиршество, на което имаше, както италиански, така и български специалитети. Гостите от острова си облизаха пръстите, вкусвайки мусака, пълнени чушки, кюфтенца върху картофено пюре.

DSCF5850