Цветана Манева открива модното събитие, с бои за коса живописецът Васил Стоев ще рисува върху 12-метрово платно

Прически за предстоящите абитуриентски балове, актуални за сезона цветове и форми ще представи на международния форум за фризьорство в Пловдив италианският стилист Саверио Палма. Презентацията му на 30 март от 15 часа в зала „България“ на панаира ще мине под мотото „Изкуство в косите“. Експертът ще покаже пред публиката последните разработки на бои и модерни прически на своята компания от Милано.

Легендата на българското кино и театър Цветана Манева ще пререже лентата за официалното откриване на Италианския фестивал на красотата и прическата. 28-ият форум ще се проведе от 29 до 31 март в палата 2 на Международния панаир. Тазгодишното издание е тематично обвързано с естетическите послания на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

С бои за коса ще рисува върху 12-метрова Стена на красотата пловдивският художник Васил Стоев. Началото на своеобразния пленер е в 10,30 ч пред входа на втора палата. Именитият живописец ще сътвори първото творческо послание, вграждайки го в художествения център на логото „Пловдив – Европейска столица на културата”. Креативна атмосфера за Васил Стоев ще създават музикантите от пловдивската рок група „The Doctor`s”. Стената на красотата ще бъде рамкирана с контурите на 10 символа на Пловдив – Стария град, квартал „Капана“, тепетата, Античния театър, паметника на Альоша. Посетителите ще могат да ги оцветяват, избирайки нюанси от различни бои за коса. Топколористи от Бразилия, Великобритания, Русия и Италия ще се включат в импровизирания пленер, рисувайки на Стената на красотата своето усещане за Пловдив.

Зрелищното шоу „България и нейната съкровищница“ е следващата атракция в програмата за откриването на фестивала. Впечатляващият спектакъл, представен на последния конкурс „Мис България“, показва чрез ревю на прически емблематични образи за родината – маслодайната роза, плодородните жита, морето, жената болярка, славните владетели, нестинарите.