????????????????????????????????????

Доц. Симеон Кацаров бе отличен от кмета на район „Централен” Георги Стаменов като вдъхновител на младите

????????????????????????????????????

„Дълбока, вдъховяваща и отдадена“. Така описа доц. Симеон Кацаров, заместник-декан на Философско-историческия факултет в Пловдивския университет, енергията, която пловдивчани влагат през далечната 1909, за да уважат Деня на народния будител и да поставят началото на честването на този празник.

На церемонията по повод 1 ноември, организирана снощи в Дома на културата от район „Централен”, той бе отличен с плакет от кмета Георги Стаменов като вдъхновител на младото поколение. Представители на учебни заведения на територията на района, в това число и ректорът на ПУ „Паисий Хилендарски“ проф. Запрян Козлуджов.

Всяка година район „Централен“ кани млад, съвременен будител, който да сподели своята гледна точка за българския празник с представителите на учебни заведения и детски градини на територията на района. Тази година ролята се падна на университетския преподавател и научен секретар на катедрите по обща история и история и археология. Доц. Кацаров е автор на монографии, част от научните му проекти са „Трансформиращо (се) село“; „Българските земи във военните конфликти между цивилизациите на Изтока и Запада”); „Конструиране на религиозни и културни идентичности сред етноконфесионалните общности в Средните Родопи”, „Многофункционален дигитален университетски архив: моделиране, създаване и споделяне”);  „Християнското културно-исторически наследство като основен фактор за формирането и запазването на националната идентичност”.