Преподавателят от Професионалната гимназия по хранителни технологии грабна приза на националния конкурс на СБУ в хуманитарното направление

 

D_Radevagolqma-nagrada

 

Преподавателят по история от Професионалната гимназия по хранителна техника и технологии Донка Радева стана Учител на година в националния конкурс на Синдиката на българските учители. По традиция в навечерието на Деня на българската просвета и култура синдакът отличава учители в направленията предучилищно възпитание и начално образование, природо-математическо и хуманитарно направление, изкуства и спорт, професионално образование, както и директори.

Пловдивската гордост тази година е Донка Радева, която наскоро защити и докторска дисертация в Софийския университет за павликянството в българските земи. 52-годишният старши учител има 28 години стаж зад гърба си и е категорична, че най-голямата й гордост са нейните ученици
На официалната церемония на 13-то издание на конкурса присъстваха министър-председателят Бойко Борисов и вицепрезидентът Маргарита Попова, които също връчваха отличия.

„Чувствам се удовлетворена от това признание. Тази висока награда в същото време е и отговорност“, сподели след церемонията Радева. Тя е категорична, че в най-кратки срокове трябва да има нови учебници по история, тъй като сегашните са написани по невероятно сложен начин и без логика.
Премиерът Бойко Борисов обеща пред синдикатите и учителите, че ще направи всичко възможно да бъдат осигурени необходимите допълнителни средства за образователната система. Председателят на СБУ Янка Такева заяви, че през октомври ще настоява да бъдат отпуснати 20 млн.лева.