И тази година кандидат-гимназисти пропуснали срока за подаване на документи, който е само два дни

Удължаване на срока за подаване на заявления за проверка на способностите по музика. За това настояват членовете на Сдружението на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика. Предложението до МОН е той да бъде удължен от два на пет работни дни.

Днес в СУ „Любен Каравелов“ се проведе изпитът за прием след 7 клас и за поредна година се оказва, че има деца, които искат да се явят, но са изпуснали срока, въпреки продължителната информационна кампания. Кандидатите за двете иновативни паралелки „Музика с английски“ и „Музика с информационни технологии“ представиха предварително подбрани две песни, едната от които от учебното съдържание за 7 клас.

Само преди седмица училището бе домакин двудневната среща на СУПРИМ, на която присъстваха директори и учители от 12 училища от цялата страна, които обмениха опит, направиха предложения и представиха своя годишен отчет. СУ „Любен Каравелов“ презентира иновативни практики и се похвали с обновената модерна база.

На срещата бе подписано споразумение между СУПРИМ и Центъра за опазване на фолклорното наследство при АМТИИ “проф. Асен Диамандиев”.