И тази година кандидат-гимназисти пропуснали срока за подаване на документи, който е само два дни

Удължаване на срока за подаване на заявления за проверка на способностите по музика. За това настояват членовете на Сдружението на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика. Предложението до МОН е той да бъде удължен от два на пет работни дни.

Днес в СУ „Любен Каравелов“ се проведе изпитът за прием след 7 клас и за поредна година се оказва, че има деца, които искат да се явят, но са изпуснали срока, въпреки продължителната информационна кампания. Кандидатите за двете иновативни паралелки „Музика с английски“ и „Музика с информационни технологии“ представиха предварително подбрани две песни, едната от които от учебното съдържание за 7 клас.

Само преди седмица училището бе домакин двудневната среща на СУПРИМ, на която присъстваха директори и учители от 12 училища от цялата страна, които обмениха опит, направиха предложения и представиха своя годишен отчет. СУ „Любен Каравелов“ презентира иновативни практики и се похвали с обновената модерна база.

На срещата бе подписано споразумение между СУПРИМ и Центъра за опазване на фолклорното наследство при АМТИИ “проф. Асен Диамандиев”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.