Председателят на „Световен образователен форум” с лекция за предизвикателствата и нужните промени в системата

DSC_2923

„Образователната система през 21 век – иновативни подходи за качествено образование”. Това е темата на международната конференция, която организират фондация „Световен образователен форум България” и Община Пловдив, съвместно с МОН. Събитието ще се проведе на 2 и 3 юни в хотел „Империал”.

Участие в него вече е потвърдил председателят на Световния образователен форум Тон Дайф, който ще говори за предизвикателствата и необходимите промени в днешната образователна система. В първия панел с презентации ще се включат председателят на „Световен образователен форум България” Мария Гайдарова и зам.-министърът на МОН Диян Стаматов.

Световният образователен форум възниква в Канада и Холандия през 2011г. и към момента има активни представители и от САЩ, Финландия, Белгия, Великобритания, Словения, Унгария, Норвегия, Испания, Нова Зеландия, Китай.  Негови основни цели са създаване на равни условия за качествено образование на всички деца по света,  изграждане на световна мрежа от училища за обмен на добри практики и иновации, подкрепа на националните приоритети в образованието. От миналата година страната ни също е активен член.

Кристофър Хауърд – „Световен образователен форум Великобритания”, Брайън Кларк от Университета Уорчестър и Лидия ван Райтскот – директор на Европейския образователен форум, са сред участниците в престижната конференция. Участие са потвърдили председателят на СБУ Янка Такева, университетски преподаватели, експерти и представители на Регионални инспекторати и общини в България, директори на училища и детски градини, Нели Колева- директор Институционални партньорства на фондация „Заедно в час”.

Иновативни подходи, представяне на добри практики и презентация на пловдивския проект „Иновативни училища” са сред акцентите в програмата. Участниците ще работят по различни теми в отделните панели. Заложени са уъркшопи „Развитие на умения на 21 век в класната стая” и „Ролята на училищния лидер за прилагане на иновативни методи”. Предвидено е посещение на училища за наблюдаване на успешни модели на обучение.

Заявка за участие:  извършва се онлайн на  линк  http://goo.gl/forms/vGfqqMU5d7 или на mariawefbg@abv.bg

Всички участници ще получат сертификати. Осигурен е симултанен превод. Краен срок за изпращане на заявки – 27.04. 2016 г.