Малчугани от детските градини могат да се включат в есенните арт ателиета, организирани от ОУ „Елин Пелин”

Ученето може да бъде и забавно. Това е идеята на инициативата „Иновативен пъзел”, която организира ОУ „Елин Пелин” за малчуганите от подготвителните групи на детските градини. Събитието на 22 октомври е насочено към бъдещите първокласници, които ще имат възможност да влязат в класните стаи и да се срещнат с учителите от начален етап. За да предразположат децата, те ще им предложат да се включат в арт ателиета в три от кабинетите на първия етаж.

В работилница „Багрилница“ хлапетата ще оцветят есенни листа, които ще бъдат подредени след това в изложба, и ще се включат в образователни игри. „Ръкотворничета“ ще даде възможност на всяко дете да изработи книгоразделител за любимата си книга или подарък за родителите. Апликации на кошничка, която децата сами ще решат с какви плодове да напълнят, ще бъде заданието в ателие „Плодородна есен”.

Занимателни математически задачи върху есенни листа и изработване на есенно дърво допълват иновативния пъзел. С помощта на ученици от прогимназията гостуващите в училището хлапета ще правят атрактивни химични опити. Идеята е по достъпен за възрастта им начин да навлязат в тайните на науката.

Началните учители пък ще бъдат готови да отговарят на всякакви въпроси, от рода на какво е позволено в час и кои са златните правила, които трябва да спазваме, добра ли е госпожата, има ли забавни игри в училище или само се чете, пише и смята.