Пред камерата на преподавателя Васил Давчев застанаха зрелостници от 12 г клас

Учител от инженерния състав в Професионалната гимназия по битова техника засне видеоклип срещу пътния травматизъм и инциденти сред младите шофьори.

Пред камерата на инж. Васил Давчев застанаха учениците от 12 г клас, завършващи специалност „Електрообзавеждане на подемна и асансьорна техника“. Техните послания са насочени към връстниците им, които имат право да шофират, след като навършат пълнолетие.

„Проблемът с пътно-транспортния травматизъм е изключително болезнен. В основата на предотвратяването или поне намаляването му стои осъзнатата отговорност на всеки един от нас – като шофьори, като пешеходци, като пътници в моторно-превозни средства. Поздравявам колегата инж. Давчев, който като председател на училищната комисия по БДП, организира различни събития по темата. Посланията, които нашите дванадесетокласници отправят във видеоклипа, са изключително ясни и са доказателство за осъзнатата им отговорност като шофьори“, каза директорът на гимназията Гергана Георгиева.

Гимназистите съветват младежите да не превишават разрешената скорост за движение, да спазват стриктно знаците за движение по пътищата, да не паркират на забранени места, да бъдат внимателни шофьори, за да пазят своя и на останалите живот. Всички от 12 г клас, участвали в клипа, са млади водачи, взели свидетелства за управление на МПС преди броени седмици, или такива, които в момента се обучават в шофьорските курсове. Зрелостниците са категорични, че ако всеки един шофьор и пешеходците спазват правилата за движение, то пътният травматизъм ще намалее драстично и няма да има толкова жертви по пътищата у нас.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.