400 бакалаври и 150 магистри ще посрещне пловдивският филиал на Техническия университет

Инженерните специалности отново са престижни. Това е равносметката, която прави пловдивският филиал на Техническия университет в края на приемната кампания. Според директора проф. Въльо Николов това се дължи на все по-голямото търсене на технически специалисти с висше образование, безпроблемната реализация след завършване и нарастващите стартови заплати, с които младежите започват кариерата си.

За новата академична година държавната поръчка е изпълнена 90 на сто. Общият брой на новите студенти се очаква да достигне 400 бакалаври и 150 магистри.

Все още има отделни свободни места по специалностите „Машиностроителна техника и технологии“, „Машиностроене и уредостроене“, „Мехатроника“, „Транспортна техника и технологии“, „Авиационна техника и технологии“, „Дизайн и печатни комуникации“ и „Индустриално инженерство“ на английски език”.  Всички места в специалностите „Компютърни системи и технологии“, „Електроника“, „Автоматика“, „Електротехника“ и „Индустриален мениджмънт“ са заети.

„Кандидатите са все по-целенасочени при избора си на специалност и заявяват само една, две или максимум три, обикновено от дадено професионално направление. За мен това означава, че са добре ориентирани и идват не просто да завършат висше образование, но и да получат знания и умения по конкретната инженерна специалност. Балът през последните три години нараства, което е предпоставка за успешно обучение и дипломиране на по-голямата част от студентите“, коментира проф. Николов.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.