Четирима общински съветници от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ изразиха опасения относно качеството и графика на ремонта на Хуманитарната гимназия “Св. св. Кирил и Методий”, която е паметник на културата от национално значение. Добромира Костова, Тодор Токов, Веселина Александрова и Александър Ракшиев зададоха осем въпроса на кмета на Костадин Димитров, търсейки относно напредъка и качеството на извършваните дейности.

Въпреки че бяха направени някои подобрения, като например смяната на 242 дървени прозореца и ремонта на 3150 квадратни метра фасада около тях, остават прозорците около входната врата и актовата зала, кръглите прозорци около централното стълбище и покривът, който се нуждае от ремонт, тъй като води до течове в някои класни стаи и допълнително уврежда фасадата, пишат съветниците. Състоянието на пода и вратите.

Съветниците искат от кмета да предостави подробности за ремонтите, които вече са завършени, тяхната обща стойност, броя на прозорците, които са сменени, на оставащия брой за смяна и прогнозната цена. Те питат дали има ли задължения към изпълнителя и кога се очаква да бъдат покрити. Кметът трябва да оцени и оставащите разходи за ремонт на сградата, дали цялото финансиране е налично и ако не, какви стъпки ще предприеме общината, за да осигури необходимите средства. От ПП-ДБ искат да знаят и какви са очакваните срокове за завършване на целия ремонт, независимо дали финансирането е осигурено или не.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.