ОУ „Княз Александър I“ започна поредица срещи за кариерно ориентиране с популярни гост-лектори

Има ли имотен балон у нас и защо цените се покачват с толкова високи темпове, какво ни чака с влизането в еврозоната и как това ще се отрази на доходите на хората. Това бяха част от въпросите, с които седмокласници от ОУ „Княз Александър I“ атакуваха финансиста Левон Хампарцумян. Именитият банкер прие поканата на училището и откри първата среща от програмата за мотивация и кариерно ориентиране на учениците.

Той разказа на децата и учителите за препятствията, през които е преминал през професионалната си кариера, за да стане един от пионерите на консултантско-одиторския бранш у нас. След като се дипломирал като инженер-химик, работил в „Кремиковци“ и Централния институт по изчислителна техника. Има 6 патента в сферата на производствените технологии. Работил е 5 години в Канада, след което е избран за почетен консул в София. Става и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.

Децата бяха любопитни да узнаят какво му е коствало да бъде на най-високите постове в банковата ни система, налагало ли му се е да прави компромиси и на какви свои качества е разчитал, за да постигне това ниво на професионална реализация.

На достъпен за децата език банкерът опита да обясни какво представлява криптовалутата и как работи, за да задоволи любопитството им и разсее илюзиите.

„Целта на тази програма е да мотивираме и вдъхновим нашите ученици, като организираме за ежемесечни срещи с вдъхновяващи личности, доказали се в своята сфера. Всички наши лектори идват при безвъзмездно и на доброволни начала. Следващият ни гост ще е специалистът в PR и рекламата Максим Бехар“, каза директорът Гергана Янева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.