Емоционално обръщение към началните учители на СУ „Черноризец Храбър“ отправиха и родителите на днешния празник за завършване на учебната година

Четвъртокласници от СУ „Черноризец Храбър“ облякоха днес лилави тоги, за да получат свидетелствата си за завършено начално образование. Учители, родители и гости се събраха в двора, за да ги изпратят в шпалир в последния учебен ден.

„Предстои ви ново начало с нови учители и предмети, но съм убедена, че ще се справите толкова добре, както и досега. Радвайте се на ваканцията и не забравяйте списъка с книги за лятото“, посъветва децата директорът Елена Кисьова и връчи свидетелствата на най-изявените.

След като изпяха училищния химн, учениците от всяка паралелка отправиха послания към своите класни ръководители. „Готови сме за следващо стъпало. Благодарим, учители любими, очите наши са ваше огледало. В тях виждате „знам, научих, мога“ – всичко, за което сте мечтали“, обърнаха се от 4 а клас. В рими продължиха и от 4 б, цитирайки строфа от „Моята учителка“ на Леда Милева: „Когато с несръчните пръсти/се мъчех да пиша с мастило,/ ти, сведена кротко над мене,/ ми вдъхваше вяра и сила“. От 4 г пък обещаха: „В сърцето си твоето име/до името пазя на мама“.

Емоционално обръщение отправиха и родителите: „Благодарим ви, че приехте нашите деца като свои, че бяхте добри, търпеливи и всеотдайни, че им прощавахте детските лудории и грешки, че се усмихвахте, дори когато ви се плачеше. Че им показахте що е уважение, приятелство, толерантност, че бяхте рамо до рамо с нас, родителите, в нелеката задача да положим основите на това децата ни да растат добри и стойности хора“.

На финала децата пуснаха балони с пожелания.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.