Жестът е по повод Деня на българската просвета и е уважение към колегите, каза ректорът проф. Пламен Моллов

Поздравителен адрес, придружен с подаръчен ваучер, изпрати до 180 пенсионирани преподаватели и служители на висшето училище Университетът по  хранителни технологии в навечерието на 24 май.

„Този ден е повод за национална гордост, празник на любовта към познанието, на стремежа към духовно извисяване и просвещение. Затова точно в този момент изразихме уважението си към нашите колеги, защото те са хората, които са ни въвели в професиите и са ни изградили като специалисти“, заяви ректорът проф. д-р Пламен Моллов.

Сред тях е проф. Стефан Дичев от катедра „Машини и апарати за хранителната промишленост“, който е и почетен доктор на университета от 2009 г.  „За мен не е важна материалната страна, а вниманието и отношението към  бившите преподаватели в университета, защото всеки от нас с нещо е допринесъл за неговото развитие“, сподели проф. Дичев

Проф. Елена Ковачева-Апостолова благодари за вниманието към преподавателите и сътрудниците от катедра „Аналитични химия и физикохимия“, които вече не са в действащия екип.

„С умиление и малко тъга си спомням за петдесетте години в университета, преминали през студентската скамейка, като служител и преподавател. През този период бях пряк участник и в просвещението, и в подготовката на поколения млади българи, настоящи инженер-технолози“, каза проф. Ана Кръстева от катедра „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“.  Тя пожелавам на целия ръководен екип на университета здраве и творчески устрем.