Експозицията представя фотографии на 9 творци, обединени в мултимедиен проект

nie,vie,te

Изложба с фотографии на 9 творци, обединени в общ мултимедиен проект „Лични местоимения: Ние, Вие, Те“ ще бъде подредена на 6 юни в ОУ „Димчо Дебелянов в Столипиново. Атори на проекта са Сава Цонев и режисьорът Петко Манчев.

„Фотографиите от първата част на проекта наблягат на основните човешки ценности – всички милеем за децата си, уважаваме родителите си, имаме вяра и традиции. След това се появяват четирите елемента – земя, въздух, огън и вода, които се вплитат в снимките, защото всички – ние, вие, те сме съвкупност със земята“, разказа  координаторът на проекта Мила Ненова. По думите й, във втората част е забавляващият се човек –  човекът, който пее и танцува, защото във веселието си ние сме най-искрени и естествени. В третата част са лицата на фотоглафа Соня Станкова. „Имаме българи, роми, турци, евреи. Не сме търсили национално познати лица. Искахме да са лица, които виждаме по улиците. На нас самите, на децата ни, защото всеки има своя дух и характер и има на какво да ни научи“, обяснява Соня.

Изложбата бе открита снощи в баня „Старинна“, но ще бъде преместена в столипиновското училище, като идеята е да се стимулира междукултурният диалог. За 53 дни изложбата е показана пред 4000 души в общо 8 града.