Надпреварата за ученици от 3 до 10 клас e безплатна и се организира от LES School. Срокът за регистрация е 5 октомври

displayinline

Лекоатлетката Ива Пранджева става патрон на градско състезание по английски език за ученици от 3 до 10 клас. Организатор на надпреварата, която ще се състои на 7 октомври, е LES School.

„И спортът, и ученето на английски изискват постоянство и дисциплина“, категорична е Ива, чиято дъщеря Никол усвоява езика на Шекспир в училище LES. За да подкрепи децата в усилията им да овладяват езика и да покриват успешно изпитите за международни сертификатаи, шампионката на дълъг и троен скок решила да поеме патронажа.

За състезанието може да се регистрира всеки ученик между 3 и 10 клас включително, със съгласието на своя родител (настойник), като посети сайта www.les-school.com. Записването става като се изпрати имейл с трите имена на участника, училището, в което учи, и класа,  телефон за връзка, както и телефон на родител. След получаването на имейла LES ще се свърже с участника и неговия родител, за да потвърди направената регистрация. Крайният срок е 5 октомври, като участието е без такса. Надпреварата ще се проведе Състезанието ще се състои на  7 октомври от 10:30 часа в офиса на LES на ул.“ Патриарх Евтимий“ 28 (между бул. Цар Борис III Обединител и площад “Понеделник пазар” – на гърба на Католическата катедрала)

Тестът и времето за решаване на задачите са съобразени с учебния материал за съответния  класа. Третокрасниците, например, ще имат въпроси, които проверяват знанията от 2 клас. За малките ученици условията ще са на български език. Участниците над 6 клас ще пишат и съчинение по зададена тема.

Всеки верен отговор носи 1 точка, като при равен резултат между състезателите тежест оказва по-добре написаното съчинение.

Класирането ще бъде публикувано в сайта на LES седмица след провеждането на състезанието.

За победителите LES  ще осигури за собствена сметка безплатно явяване на международно признат сертификатен изпит по английски език – Изпити на Кеймбридж (FCE, CAE, YLE – Starters, Movers, Flyers или изпит Aptis на British Council), в зависимост от нивото/възрастта.

Партньорите и спонсорите на състезанието са осигурили множество предметни награди за другите отличили се участници.