Пловдивският зрелостник е сред учениците от цялата страна с най-голям брой точки

Иван Лулчев от Езикова гимназия „Иван Вазов“ стана лауреат на националното състезание по гражданско образование. Дванадесетокласници от езикови гимназии и гимназии с изучаване на чужди езици от различни градове в страната се явиха на първото национално състезание „Гражданско образование и международно сътрудничество“, което се проведе в Университета за национално и световно стопанство.

Иван, който се обучава в паралелка с изучаване на английски език, се нареди сред първите шестима с най-голям брой точки. На лауреатите се признава отлична оценка за прием в УНСС в специалностите от факултет „Международна икономика и политика“ – „Международни икономически отношения с преподаване на английски език“, „Политология“, „Международни отношения“, „Европейска интеграция и дипломация“ и „Международни икономически отношения“.

Състезанието се проведе в рамките на 100 минути. То включва тест от 50 затворени въпроса с по един верен отговор. Въпросите са съобразени с учебното съдържание по гражданско образование в 11 и 12 клас и са разпределени в три модула, разработени от катедра „Политология“ (първи модул), от катедра „Международни отношения“ (втори модул) и от катедра „МИО и бизнес“ (трети модул).

Състезанието се организира от Асоциацията на езиковите училища в България и УНСС.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.