Световната шампионка на скок дължина за девойки Пламена Миткова се класира под номер едно в анкетата на списание „Атлетика“ за 2022 г.

Дългогодишният директор на гимназията инж. Марияна Спасова връчи почетния плакет на Пламена през август т.г.

Зрелостничка от ПГ по архитектура, строителство и геодезия Пламена Миткова бе избрана за Атлет на България за 2022 г. Световната шампионка на скок дължина за девойки Пламена Миткова се класира под номер едно в анкетата на списание „Атлетика“. Към вота на спортните журналисти и редакции, отразяващи атлетиката в България, бе добавен и един от феновете на списанието, който също бе за Миткова. Победителката навърши 18 години на 18 септември 2022 г., след като вече бе направила исторически сезон с връх световната титла за девойки на скок дължина в Кали, Колубмия. Тя постигна личен рекорд от 6.66 метра на финала на световното, който й донесе златото.

Миткова, която е една от големите надежди на българската лека атлетика, е 12-класничка в специалност „Геодезия“. Тя е носител и на почетния плакет за издигане авторитета на гимназията, в която учи, учреден специално сред невероятните й постижения.

През миналата година Пламена стана двукратна балканска шампионка за девойки под 18 години, спечели сребърен медал в скока на дължина на балканския шампионат в зала под 20 години и бронз в същата дисциплина на открито.