Габриел Кънев от ЧЕГ „Стоян Сариев“ е приет с пълна стипендия в Университета на Съри, Иво Димитров ще учи бизнес в Бостън

Оригинален сребърен пръстен получиха заедно с дипломите си зрелостниците от Частна езикова гимназия „Стоян Сариев“. Церемонията по връчване на свидетелствата за зрелост се състоя в централното фоайе на НБ „Иван Вазов“ снощи. Пръстенът се връчва вече 11 години на успешно завършилите гимназия като знак за принадлежност към общността на Частната езикова гимназия.

Випуск 2018 завършва със среден резултат  „Много добър“ 5.45. С най-висок среден резултат зрелостниците могат да се похвалят от матурата по английски – 5.27. Гимназията се нареди на 8 място от зрелостните изпити в Пловдив и областта с успех 5.09.

Голяма част от абитуриентите са приети в престижни европейски, американски  и български университети. Повечето са издържали успешно изпитите за сертификати по английски език.

Городстта на випуска е Габриел Кънев, който е приет с пълна стипендия за целия курс на обучение в Университета на Съри, Англия. Амбициозният младеж е заложил на специалност „Биомедицина“. Иво Димитров ще учи бизнес в Нортийстърн, Бостън, със стипендия за целия курс на обучение за показани много високи резултати по английски език и спортни постижения.

„Мислим си, че много неща стоят между нас и успеха – обстоятелства, хора, пари… Но истината е, че само едно нещо ни пречи да стигнем там, където искаме – и това сме самите ние! Най-голямата победа не е да превъзмогнеш пречките, които животът поставя на пътя ти. Най-голямата победа е да превъзмогнеш себе си, собственото си недоверие. Сигурна съм, че ще успеете по пътя си.

Искам да сте здрави,  да се учите, да имате знания и мъдрост, да израствате. Нищо дадено не е хубаво. Хубаво е всичко постигнато! Пожелавам ви да стигнете до  много места, защото всяко пътуване носи преживяване. Но не само туристическо пътуване, а такова, в което да изпитате себе си, чувствата си. Пожелавам ви винаги да искате да мечтаете! Да не спирате да мислите какво е следващото, което ще направите!“, обърна се към зрелостниците директорът Светла Тошкова. И завърши с думите на големия лектор по личностно развитие Дейл Карнеги: „„Успехът е да получите това, което искате. Щастието е да искате това, което получавате.“