Учениците от професия „Танцьор” на СУ „Св.св. Кирил и Методий” представиха годишната си продукция по време на вдъхновяващ музикално-танцов спектакъл във Военния клуб

Благодарствено писмо за постигнати високи резултати в областта на танцовото изкуство и за участието си в ансамбъл „Марица“ получиха зрелостници на финалния концерт „Пътят на израстването“. Учениците от 12 б – професия „Танцьор“, на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ сътвориха истински музикално-танцов спектакъл за своите учители, родители и за съучениците си във Военния клуб. Месец преди своето дипломирането те представиха годишната си продукция, включваща танци от различни фолклорни области.

Директорът Таня Николова връчи благодарствени писма на най-изявените от тях, както и на класния им ръководител Дарина Добревска, за която това е първи випуск. „Преди 4 години поехте отговорността за класа и, макар млад учител, успяхте да намерите път до всеки един от учениците и да бъдете не само техен добър преподавател, но също така приятел и мъдър съветник“, обърна се Николова към преподавателя по немски език. Добревска не скри вълнението и заяви категорично, че ако може да избира кой да бъде нейният първи клас, отново би избрала същите ученици.

Младите таланти дадоха начало на концерта с танците „Гергьовден“ и „Либе ле“ по хореография на Кирил Дженев. На сцената се качиха и студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, за да изпълнят тракийски смесен танц, поставен от първокурсничката Антония Танчева. Изпълнението бе бурно аплодирано, особено от учителите по хореография в училището, тъй като до миналата година Антония е била тяхна ученичка, а днес вече е постановчик като студентка в специалност „Българска народна хореография“.

Зрелостниците обраха овациите с танците „Размисъл“, „Комитско либе“, Шопски танц, а след това получиха поздрав от малките таланти от първи, втори и четвърти клас, които изучават факултативно хореография. Че не отстъпват на абитуриентите доказаха с изпълнението си на Дайчово хоро и деветокласниците от специалност „Български народни танци“.

Пожелания за попътен вятър в морето на живота и реализация на мечтите отправиха от екрана на сцената към 12 б всички техни преподаватели.

„Няма по-голямо удовлетворение за един учител да види учениците си успели. От плахите деца на сцената преди четири години, днес видях професионални танцьори и добри хора. Това е силата на нашето училище“, обърна се на финала към зрелостниците директорът Таня Николова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.