Има и неразбрали, които идват на място в училище, изумени са училищни директори

Предвид извънредната ситуация и мерките срещу разпространение на коронавируса, зрелостниците трябва да подават заявление за явяване на ДЗИ по електронен път. Формулярът може да бъде свален от сайта на съответното училище. От 12-класника се изисква да го попълни, подпише, сканира и изпрати на електронен адрес, посочен от училището. Получаването на служебна бележка за допускане ще става на място след възстановяване на учебния процес.

Някои ученици обаче не са разбрали новите правила при създалата се ситуация и решили да се „застраховат” като отидат на място в училището, въпреки предупрежденията да стоят у дома. Вчера, например, когато беше първоначално обявеният краен срок, двама абитуриенти от СУ „Пейо Яворов” се появили в сградата, за да внесат заявлението. И на място разбрали от директора Сашка Кръстева за новите правила, въпреки че те са публикувани и на сайта на училището, и на сайта на Регионалното управление на образованието.

Към настоящия момент не е ясно кога ще се проведат матурите. Предварително обявените дати са 20 май за ДЗИ по български език, а на 22 май – втори ДЗИ по предмет по избор.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.