Отличникът на випуска Неда Стоянова, която завършва с 5,99, ще учи „Архитектура“

На сцената на Римския стадион получиха дипломите си зрелостниците от Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“. Горещото време бе в унисон с настроението на момчетата и момичетата от випуск 2023, които оживено споделяха по между си предстоящите кандидатстудентски изпити, плановете си за лятото и за предстоящата първа година след дипломирането.

Церемонията бе организирана със съдействието на Общински институт „Старинен Пловдив“, с който училището си партнира в областта на опазването на културното наследство. Учениците от специалност “Архитектурна реставрация”, каквато завършва и първенецът на випуска Неда Стоянова, е да трупат знания и опит на терен, да се учат от доказани професионалисти в бранша и да развиват потенциала си в непосредствен контакт с историческите обекти.

„Имайте куража да реализирате мечтите си! Тепърва ви предстои да учите още много, бъдете амбициозни да се развивате и да вървите уверено по своя път. Винаги можете да разчитате на нашата подкрепа, както и досега“, обърна се към випускниците директорът на гимназията инж. Атанаска Вълканова, която връчи първото свидетелство за зрелост на Неда. Абитуриентката е постигнала успех 5,99 и ще учи „Архитектура“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

На 28. юни и 5. юли ПГАСГ ще проведе Дни на отворените врати за кандидат-гимназисти и техните родители. Преподаватели по специалните предмети ще отговарят на въпроси, свързани с учебната програма, възможностите за практическо обучение и бъдеща реализация на учениците. Седмокласниците ще могат да разгледат базата, която бе изцяло реновирана преди две години, строителния полигон с работилниците, библиотеката с близо 17 000 тома, компютърните кабинети и зрителната зала, петте интерактивни борда и мобилния клас.