Илина Бояджиева от 12 а празнува двойно – черпи за бронзов медал от Европейското по бодибилдинг

Част от зрелостниците вече са приети в Англия, други се готвят за медицина и софтуерно инженерство

Мултифункцонално копирно устройство – с такъв подарък изненадаха училището си на изпроводяк зрелостниците от четирите паралелки на Спортното. Абитуриентите, които бяха тържествено изпратени днес, засадиха и магнолия за спомен от випуск ‘2018. Димки с цветовете на трибагрениха и скандирания до 12 допринесоха за колорита на празника.

Сред най-щастливите в днешния ден бе 18-годишната Илина Бояджиева, която почерпи за бронзов медал от приключилото преди броени дни Европейско първенство по бодибилдинг в Барселона. Нашето момиче, което е състезателка по спортна гимнастика, за втора поредна година печели трето място на състезанието на Стария континент. Съчетанието си правила абсолютно сама на фона на хип-хоп музика. Илина може да се похвали не само с излято тяло, но и със сръчност, след като сама си ушила и трикото за надпреварата.

„Много съм щастлива от завоюваната титла, защото тя е резултат от триразови тренировки, глад и страхотна дисциплина. Налага се да пия по 10 литра вода на ден, седмици наред ям само месо. Ставам сутрин в 6, тренирам, уча и така три месеца. Колкото повече приближава състезанието, толкова по-трудно става. Когато се качиш на сцената обаче, всичко забравяш. Чувството е невероятно”, разказва победителката, която се състезава в категория 16-19 години.

Следващото препятствие, което трябва да преодолее, са матурите. А след това ще умува дали да кандидатства треньорски профил в НСА, да заложи на бодибилдинга или да се отдаде на другата си страст – сладкарството. Едно е сигурно – няма да се откаже от спорта, на който е отдадена от 4-годишна.

12 а може да се похвали вече с двама студенти в Англия – плувците Павел Вардинов и Станислав Ванев. В класа има и двама пълни отличници – Ангел Моллов, който се готви за медицина, и Лилия Тунева с амбиция да учи софтуерно инженерство. В 12 а е и Иван Чалъков, който вече шест месеца играе футбол в Торино. Футболистът Архан Юсуф пък е с фланелката на младежките ни национали.

Плувкинята Лина Огнянова от 12 б също се готви за медицина, а съученичката й Елина Миланова оставя на заден план басейна и се отдава на актьорско майсторство в Англия.

За Мис на випуска бе коронясана Елина Миланова  –  плувкиня от „Спринт“, а Мистър стана волейболистът от „Строител”.