Шампанско, конфети и бели гълъби белязаха изпращането на абитуриентите на Английската

„Не използвайте чуждите успехи, за да изпъкнете. Няма как да се качите на раменете на някого, за да изглеждате по-висок от него. Правете всичко с любов, а не по принуда”. Това послание отправи към съучениците си днес Мариан Димитров от Английската гимназия на тържественото изпращане на випуск 2019. В обръщението си абитуриентът от 12 з клас  припомни думите на дългогодишния директор на елитното училище Любен Кристов, че „Кирковец на сянка не стои, а сянка пази”.

Шампанско, конфети и бели гълъби белязаха празника на ЕГ „Пловдив”. Директорът Николай Радев пожела попътен вятър и заяви, че до такава степен е свикнал с успехите на своите ученици, затова не се съмнява как за поредна година ще се представят блестящо на предстоящите зрелостни изпити и ще затвърдят лидерските си позиции. След което лисна менчето с вода.

Признание за петте години отдаденост и търпение отправи към учителите Ивет Желязкова от 12 к клас: „Благодаря за дадените съвети, благодаря, че превърнахте еднообразието ми в пламък”, не скри вълнението си Ивет.

12 а замениха официалните тоалети с бели тениски. Прякорът или галеното име с номера в класа бяха отпечатани на гърба на фланелките. Учениците са събрали 500 лева, които ще дарят за благотворителност, но още умуват коя кауза да подкрепят. 50 на сто от абитуриентите от немската паралелка заминават да учат в Германия.

Друга част от зрелостниците подкрепят кампанията на БЧК и “Мото Пфое” за стипендии на студенти сираци. Те също се появиха с тениски, вместо официални рокли и костюми, но с логото на инициативата.

Фенове на „Ботев” от 12 в пък развяха знамето на жълто-черния тим в подкрепа на своите любимци, часове преди дербито за Купата на България.