Мажоретки и акробати вдигнаха градуса на настроението на благотворителната инициатива в СУ „Никола Вапцаров”

Изграждане на зона на младия изследовател и природолюбител – това е каузата, около която се обединиха ученици и учители от СУ „Никола Вапцаров’’. Средствата, събрани от традиционния коледен базар и концерт ще бъдат вложени в обособяването на модерно оборудван кът по природни науки, базиран на третия етаж. След като МОН обяви, че ще стимулира обучението по природни науки и математика по линия на дейностите по интереси, училището решило да осъвремени средата, за да привлече интереса на децата и да ги мотивира да натрупват знания и да развиват умения в това направление. Идеята е чрез интегрирано обучение да се създава връзка между предметите, което да кара децата да избират точните науки.

Джиновски танц в изпълнение на момичета от пети, шести и седми клас даде начало на празника. За градуса на настроението се погрижиха мажоретките и четвъртокласничките акробатки. Вокално майсторство демонстрираха момичетата от среден курс, които изпълниха хитове на Риана и песента на Миро и Невена – „Всичко, което искам”. На първолаците се падна да отправят коледни пожелания и наричания. Деветокласниците сложиха финал с „Я кажи ми, облаче ле бяло”.

Директорът Елена Александрова обяви, че празнични бонуси ще има не само за учителите, но също за изявени ученици и социално слаби деца.