Момичетата от специалност „Козметика“ приложиха ароматерапия на жените

Да зърнеш усмивката върху лицата на жени с нелека съдба – какъв по-смислен подарък за 8 март, казва преподавателят по анатомия в Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ Гергана Ганчева. В навечерието на 8 март, заедно с деветокласници от специалност „Козметика“, решават да проведат часовете по учебна практика не в училище, а в Дома за възрастни хора с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов“. От ръководството на дома с радост приемат възможността дамите да бъдат зарадвани за празника и отварят врати за гимназистките, които пристигат с нужната апаратура, пособия и козметични продукти, за да приложат наученото в часовете.

И тъй като ароматерапията подобрява не само физическото, но и емоционалното състояние, решили да се погрижат да лицата на дамите с етерични масла и съживяващи кожата кремове. Съученичките им от специалност „Маникюр, педикюр и ноктопластика“ се заели да разкрасят ръцете им с лакове в актуални за сезона цветове.

Хората са трогнати най-вече от вниманието, от това, че някой се сеща за тях, споделят преподавателите по практика от училището.

Това е поредната акция на гимназията, след като за Коледа ученици посетиха Дома за възрастни хора „Св. Василий Велики“, заедно с учителите по фризьорство. Дамите посрещнаха Рождество с нови прически и маникюр.