Концерти, театър, рисуване на асфалт, магии, маратон на приказките и кулинарна работилница очакват малчуганите в детските градини на „Централен“

Благотворителна инициатива за клиниката по Детски болести на УМБАЛ „Св. Георги“ организира по повод 1 юни ДГ „Мирослава“. В продължение на седмици деца и родители изработвали хвърчила с послания за медиците, които ще бъдат пуснати утре. Малчуганите отправят пожелания за здраве, сбъднати мечти и съветват хората в бели престилки да запазят детето в себе си. Малките пациенти в отделението ще получат като подарък книжки, закупени от семействата.

„В света на детството“ – под това мото ще премине празникът в ДГ „Мирослава“, на който ще има клоунада, песни, танци и игри. Децата ще пускат балони със своите  най-съкровени желания и ще получат ръчно изработени поздравления от екипа на детската градина. А бъдещите първокласници ще получат свидетелствата за завършено предучилищно образование.

Тържества и празнични концерти са предвидени във всички 12 детски градини в район „Централен“.

В ДГ „Каменица Денят на детето ще бъде отбелязан на 31 май с празнична програма, на която водещи ще бъдат артисти от театър “Анфас“.

Днес празнуват и в ДГ „Майчина грижа“, където гледат “Музикалница” – най-новия aвторски куклен спектакъл на режисьора Петя Недева. Малчуганите ще се включат и в кулинарна работилница, по време на която ще приготвят традиционна калоферска баница по домашна рецепта. Голямата изненада за децата ще бъде шоуто на Маг Серджо Алфонсо.

Представление с гостуващия театър на „Меджик парти“ и подаръци очакват всяко дете от ДГ „Буратино“. Под звуците на химна на детската градина ще бъде изпълнен и ритуалът по предаването на трикольора и знамето на детското заведение от четвърта на трета група. Децата ще пеят, танцуват, рисуват и ще покажат гимнастически изпълнения и индивидуални изяви на фона на транспарант на Земята.

В  основната сграда на ДГ „Зора“ е предвидено развлекателно шоу с много музика, игри и изненади. Във филиала на детското заведение, както и в ДГ „Малкият принц“, театрална формация “Чудесино” ще зарадва малчуганите с “Приказка за Добродара”, с много игри, танци, музика и рисуване на асфалт.

Във всяка една от трите сгради на ДГ „Люляк“ ще се проведе празничен концерт.

Първоюнски празник в двора ще организират в ДГ “Перуника” и в ДГ  „Незабравка“. Клоунада, игри, танци и изненади, заедно с актьорите от театър “Хенд”, ще зарадват малчуганите от ДГ “Радост”.

Маратон на приказки във всички групи на детската градина ще се проведе в ДГ „Снежанка“. На самия празник децата ще организират изложба на рисунки под мотото „Детство“ и ще рисуват с тебешири на асфалт.

Детски празник с гостуващ фокусник ще забавлява малчуганите в ДГ „Чучулига“ на 1 юни. На 5-ти юни детското заведение отбелязва 45 г. от създаването си и ще участва в празничния концерт на вокална група „Пеещите котенца“ в Летния театър.