Всички училищни събития са безплатни, но е необходима предварителна заявка

Първи фестивал на науката ще се състои в Пловдив от 23 до 26 ноември, подобно на водещите научноизследователските градове по света. Фестивалът поставя на сцената учените – съвременни, млади и по-зрели, от Пловдив, страната и чужбина. Те ще разкрият как науката е в основата на всички сфери на живота ни, че може да бъде представяна разбираемо и много атрактивно, а учените са хора със завидни, вдъхновяващи професии.

Пловдивският фестивал ще се проведе в Центъра по системна растителна биология и биотехнологии. Основен организатор е Фондация „Красива наука“ в партньорство с Министерство на образованието и науката, с подкрепата на Община Пловдив, компаниите А1, Аурубис, Mr. Bricolage, Vandergeeten, Job Tiger, ABC Communications & Design, академични, образователни, международни партньори. „Уча в Пловдив“ е медиен партньор на фестивала.

Събитията в първите два дни са посветени на безплатната училищна програма за организирани ученически групи. Създадени специално за ученическа публика, тези забавни и образователни събития представят атрактивно теми от учебния материал по различни предмети.

Всички училищни събития са безплатни, но е необходимо да се направи предварителна заявки до петък 11 ноември 2023 г.

Как да планирате училищно посещение?

Фестивалните зали имат ограничен брой места. С ранна резервация имате по-голям шанс да получите пропуски за предпочитаните от Вас събития.

Определете максимално точно броя на учениците. Моля, не резервирайте повече места „за всеки случай“, защото така ще лишите други ученици от възможността да посетят тези събития. Ако броят на учениците във Вашата група се промени, молим да ни уведомите.

Проверете дали събитието е подходящо за Вашите ученици. Събитията са разделени по възрастови групи – 1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас. Възрастовите групи са посочени до описанието на всяко събитие по-долу.

Планирайте достатъчно време за посещението. Наред със събитията в зала, демонстрационните щандове и изложбеното пространство са отворени от 10:00 до 18:00 часа. Предвидете достатъчно време преди и след резервираното събитие, за да могат Вашите ученици да видят допълнителни експерименти, демонстрации и науката в действие.

Организирайте посещението с учениците своевременно. Ако ви се наложи да откажете участието си, молим ви да го направите не по-късно от четвъртък 16 ноември, за да имаме време да запълним местата с други желаещи групи. Неявяването на група без предупреждение ще лиши от възможност други ученици и е възможно да провали събитията. В случай на неявяване на група без своевременно предупреждение, ще уведомяваме директорите на училищата.

Заявки

Заявете предпочитаните ви събития най-късно до 11 ноември 2023 г.

За контакти: booking@beautifulscience.bg

Любов Костова 0887 424249