Директорът на ОУ „Елени Пелин“ Татяна Вангелова сложи лента „Отличник на випуск 2023“ сложи на двама ученици, които завършват с 6,00

Благодарим, че бяхте наши учители и ни научихте да мислим, да мечтаем, да не се страхуваме от трудностите и да полагаме усилия да ги преодоляваме.

Така се обърнаха днес седмокласниците от ОУ „Елин Пелин“ към своите учители от откритата сцена в двора, на която излязоха за последен пък като ученици на училището. Елена Тянкова не се сдържа и избухна в ридание, докато 7 В клас пееше „Заедно“ на Графа, Любо и Орлин Павлов. Наложи се класната Лиляна Шиварова да извади кърпички от чантата си и да ги раздаде на най-емоционалните.

Изненадата на класа към директора Татяна Вангелова бе алманах, събрал историята на училището, интересни снимки, публикации, иновации. Децата работили в продължение на няколко месеца по групи с помощта на преподавателя по български език и литература Елена Грозданова, която е редактор на алманаха, а дизайнът и предпречатът са на Лиляна Шиварова.

7 а, известни като вечно танцуващия клас, изпълниха на изпроводяк сиртаки и родопско хоро, а 7 б пяха „Още малко“.

От името на целия випуск бяха връчени и подаръци на всички учители – луксозно опакована кутия с ръчни шоколадови бонбони.

Първи получиха свидетелствата си двамата пълни отличници. С 6,00 успех от пети, шести и седми клас завършват Сияна Гендузова, която се надява да я приемат в Математическата гимназия, и Каролина Хемптън, амбицирана да учи в Националната търговска гимназия.

„Повечето от вас са тук от 1 клас, но се надявам сълзите да са от радост, а не от тъга, защото навлизате в нов етап и всичко хубаво ви предстои. Вярвам, че сме формирали у вас качества, които ще ви помогнат да успеете във всичко“, обърна се към завършващите Вангелова и сложи лента „Отличник на випуск 2023“ на двете момичета. След което връчи свидетелствата и на останалите.