За десета поредна година БЧК и Мото-Пфое организират инициатива в подкрепа на младежи в неравностойно положение, като финансира първата им година в университета. Пловдивски зрелостници и тази година ще подкрепят кампанията „С тениска на бала”, която помага на абитуриенти без родители да продължат образованието си.

На специално създадения сайт www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент може да дари средства онлайн, по банков път или в специалните урни на БЧК в „Мото-Пфое“. Срещу направеното дарение учениците ще получат символа на кампанията – тениска, с която да отидат на изпращането или годишнина от завършването си. Чрез сайта на инициативата и създадения нов Instagram профил, зрелостниците ще могат да си избират и поръчват тениска. За доставката ще могат да ползват и куриер на DHL -партньор на инициативата. Тениски могат да закупят не само зрелостници. Както направи актьорът Асен Блатечки.

Абитуриентите, които кандидатстват за стипендия, трябва да са сираци – без родители или с един жив. Право на финансова помощ имат също настанени в приемно семейство, младежи с неизвестен родител или настанени в Дом за деца, лишени от родителски грижи. Желаещите, които трябва да са получили диплома за завършено средно образование в текущата година и в същата година да са приети във висшe учебно заведение, подават заявления по образец, който може да се изтегли от сайта на кампанията.