18 са задочните, 4 – паралелките вечерно обучение след 8 клас в областта

imgres

 

Просветното министерство и Регионалният инспекторат по образованието затягат контрола върху вечерното и задочно, както и на индивидуалната и самостоятелна форма на обучение. Констатирани са масови отсъствия и занижени изисквания при овладяване на задължителни учебен материал за съответния клас. В областта има 18 задочни и 4 вечерни паралелки след 8 клас. След 6 клас паралелките са 6 – с тригодишен период на обучение, а задочните – 3. Една вечерна има и след 7 клас с двугодишно обучение. Паралелките са основно в професионалните гимназии в Пловдив и областта. В някои училища дори задочниците и вечерните ученици са повече от тези в дневна форма.

Директорите са получили инструкции да провеждат контрол по провеждане на писмените и устните изпити в тяхната цялост. Те трябва да контролират и протоколите с оценките и да следят за разминавания при бележките. На школските шефове се пада отговорността да утвърждават изпитните материали, които следва да са в съответствие със системата за оценяване. Това означава конспект с въпроси по дадения учебен предмет, брой задачи на писмения изпит, критерии за оценка и скала.

 

2 КОМЕНТАРА

  1. Ejjj, nqmate li kirilizator be? I s toq telefon, basi – kupih si tel. za 2 bona, a ne moga da napi6a edin komentar na kirilica!!

Коментарите са затворени.