Засилено полицейско присъствие около заведения, нощни клубове, хижи и хотелски комплекси, както и по пътищата, водещи към тях ще осъществи за студентския празник Областната дирекция на МВР в Пловдив. Мерките са планирани, за да се гарантира сигурността и да не се допускат нарушения на обществения ред около местата, където ще има масови събирания.

Ще има и завишен контрол за използването на опасни средства, оръжия, боеприпаси, пиратки и фойерверки.

От „Пътна полиция“ ще следят за спазването на правилата за движение, правоспособността на шофьорите, употребата на алкохол и наркотици и превишена скорост. Униформените призовават младите хора да бъдат внимателни и дисциплинирани зад волана.

Тази година, заради инфлацията, цените на кувертите са с около 20% по-високи. Средната цена на куверт е 55-60 лева само за вечеря. Ако в пакета е включена нощувка, трябва да се доплатят поне още 80 лева. Банско е сред най-предпочитаните дестинации, където цените варират в зависимост от категоризацията на хотелите и услугите, които предлагат. Три и четиризвездни са от 120 до 170 лева, а петзвездните надхвърлят 200. Това е цена за две нощувки, две закуски и празнична вечеря.