Онлайн кандидатстването за практики в държавната администрация е до 3 май и изисква решаване на 40-минутен тест

Започна подаването на документи за студентски стажове в държавната администрация. На Портала за студентски стажове са обявени свободните позиции, част от централизираната кампания за летните практики през 2020 година.

Онлайн кандидатстването  чрез портала е в срок до 3 май. Необходима е регистрация и решаване на тест, който се зарежда при избора на първата стажантска позиция след натискане на бутона „Кандидатстване“ и не може да бъде спрян или отложен. Тестът е с обща продължителност 40 минути. Всеки студент може да кандидатства само за позиции, които са обявени за професионалното направление, в което се обучава. Той има право да избере до 5 позиции.

Насрочването на интервютата на избраните кандидати се извършва съобразно резултатите от теста и попълнената информация в профила на студента. Всеки, на когото е насрочено събеседване, ще получи известие на имейла си.

Първото класиране е 3 юни. Класираните на първо място потвърждават стажа си онлайн в срок до 17 юни. Второто класиране е на 18 юни.

Стажовете могат да бъдат от 10 до 45 работни дни като периодът и продължителността се определят от координаторите от съответните административни структури.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.