Общината дава до 4200 лева за обект, съфинансирането от страна на детските градини е 30%

Община Пловдив стартира за шеста година реализирането на подпрограма за проектиране и изграждане на нови детски площадки или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, както и на облагородяване на дворни пространства в общинските детски градини. Тя е част от общинската образователна програма за периода 2020-2022 година.

Предвидените средства за настоящата година са 200 000 лв. Допустими кандидати са общински детски градини, които не са включени в проекти по ОП „Региони в растеж” и не са в процес на ново строителство.

Финансирането може да се използва за проектиране и изграждане на детски площадки, облагородяване на дворни пространства – вертикална планировка, полагане на нова или подмяна на съществуваща настилка, оформяне на алеи, озеленяване. Всяко детско заведение може да подаде един проект за финансиране. Максималният размер на финансовата помощ е до 70% от допустимите разходи, но не повече от 4 200 лв. с ДДС за един обект, а останалите 30%  се съфинансират от детските градини.

Приемът на документи ще се осъществява в отдел „Образование и бизнес развитие“ към община Пловдив. През изминалите 5 години са изградени общо 196 детски площадки.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.