За 12-та поредна година ОУ „Васил Левски” посрещна гости на благотворителната вечер „Подай ръка – дари надежда”

Зам.-министърът на образованието Деница Сачева подкрепи благотворителната инициатива на училището в село Караджово, като дари лични средства за каузата. За 12-та поредна година ОУ „Васил Левски“ посрещна гости на събитието под мотото „Подай ръка – дари надежда”. Сачева не присъства на празника, но изпрати поздравителен адрес и за поредна година се включила и със собствени средства.

„Подай ръка – дари надежда!“ е мотото, което следваме през цялата учебна година, създавайки у ученици и общественост нагласа за добротворство и съпричастност към ближния. Включихме се в много благотворителни инициативи с надежда и мисъл за по-добро бъдеще. Подкрепихме кампанията за Теодор – едно слънчево дете от Караджово, колегата  Дора Русинова – директор на най-новото ни училище партньор – ОУ “Светлина“ в село Тополица, община Айтос, чийто дом бе погълнат от огнена стихия. С част от средствата, събрани на тази благотворителна вечер, ще подкрепим тримесечно бебе от Бургас – Александър-Робърт Ангелов, който има спешна нужда от чернодробна трансплантация”, каза директорът Красимира Благоева.

Родители, съмишленици и приятели станаха част от традиционния празник, на който децата показаха разнородните си таланти, а  отличниците получиха заслужени награди. Сертификат за успех  бе връчен на Есра Шабан Ресми от 7 клас. Иванка Красимирова Тодорова, също 7-класничка, стана „Ученик на годината 2019“. С награда за успех, осигурена от „CITI COMPUTERS“,  бе удостоена Толга Неджатин Тахир от 5 а клас.

Директорът похвали учениците, че на НВО в 7 клас са повишили успеха на училището с 8,52 точки по български в сравнение с миналата година, а по математика се доближават до средните резултати за страната 33,35 т.

Водещи на събитието, което се проведе в украсения с балони и цветя школски двор, бяха абитуриентите Боряна, Руска и Фидаил. И трите са възпитаници на ОУ “Васил Левски“, а тази година се дипломирали с отличен успех в Национална търговска гимназия. И вече са студенти.

„Всички сме чували израза „първите седем“. Е, нашите първи седем минаха точно тук. Тук получихме най-важните си уроци – тези по човечност, доблест и толерантност. Тук се научихме, че успехът не зависи от етноса, социалния статус или мащабите на населеното място. Разбрахме, че можем, защото нашите учители ни помогнаха за това. Разбрахме, че мечтите са двигател, а приятелството – гориво. И вярваме, че това, което помогна на нас да продължим и завършим средно образование и да последваме мечтите си като студенти, е професионализмът на преподавателите и любовта, с която те даряват знания, опит и отношение”, казаха момичетата, облечени в абитуриентските си тоалети.

На сцената се изявиха талантливите участници в групите по интереси „Училище за шампиони“ и „Приятели на словото и сцената“, както и гост-изпълнителите Севджан Рамадан – бивш възпитаник на училището и педагог със самостоятелна музикална школа „Станимака“ в Асеновград, Мария Терзиева – учител в начален етап и народна певица. Под звездното юлско небе присъстващите се насладиха и на горещи латино ритми.

„Няма готова рецепта, сигурна методика и приложим модел за всички. Това е моделът на ОУ ”Васил Левски” с. Караджово. В него постоянно се добавят нови идеи, приятели и партньори. Това, което е непроменено, е любовта. Любовта и вярата, че всяко дете заслужава да бъде успешно. И за това трябва да полагаме усилия всички – ученици, учители и родители”, категорична е Красимира Благоева.