DSCF8671

Задачите от втория модул на днешното национално външно оценяване по математика изпотиха седмокласниците. Голяма част от децата в ОУ “Княз Александър” излязоха разочаровани, че са могли да решат само първа задача от модула по желание, тъй като останалите били доста по-трудни от всичко, което са решавали до момента. Станимир Стоянов обаче каза, че е успял да се справи, но не е сигурен дали решенията му са верни.

Какви бяха тия мащаби, нищо не разбрах, ядосваха се момичетата по повод условието, което изисквало да се намери разстоянието от Бургас до Прага, като се ползват отсечка върху карта и дадения мащаб.

Учениците имаха пред себе си формули за квадратно уравнение и квадратна функция, за прогресии, лице, тригонометрични функции.

Е, каквото за нас, такова и за другите, успокояваха се децата и се утешаваха, че са успели да решат бързо и лесно първия модул. 15 задача изисквала да се изчисли процентното разпределение на оценките на ученици в края на първия и в края на втория срок. В условието бил даден общият брой -150, като се питало колко от тях са получили оценка 5 в края на първия и в края на втория срок.

Резултатите по математика ще бъдат обявени заедно с оценките по български език до 3 юни.